Maruschkas heta pastasås med bacon

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Man tager vad man haver sa Kajsa Warg och det gjorde jag idag och detta blev resultatet, en välsmakande pastasås med sting!

Ingredienser

  • 2 dl valfri svamp (gärna kantareller)
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk ostronsås
  • ½ tsk fisksås
  • ½ dl krossade tomater
  • 1 msk senap
  • 1 msk thai chilisås
  • Riven parmesan
  • 2 pkt bacon
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Valfri pasta
  • Instruktioner

    1. Skala och riv morötterna, hacka löken och skär tomaterna i små bitar.
    2. Stek svampen i en gryta eller lite större stekpanna. Krydda med lite salt och peppar.
    3. Häll i morötterna, löken och tomaterna och låt fräsa någon minut. Häll i vatten, kalvfond, ostronsås, fisksås och krossade tomater och låt värmas upp igen under omrörning.
    4. Smaksätt med senapen och chilisåsen och låt puttra på lite lägre värme medan du steker bacon i mindre bitar.
    5. Blanda i bacon i pastasåsen. Servera med valfri pasta och färskriven parmesan på toppen och gärna en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben