Mascarponeglass

Serverar: 6-8 portioner

Hittade ett recept och det verkar jätte gott. Kände då att jag var tvungen att lägga upp det.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl flytande honung
  • 250 g Mascarpone färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Osten ska vara rumsvarm. Börja med att vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst med elvisp.
    2. Tillsätt sedan den flytande honungen och den rumsvarma osten. Blanda allt väl.
    3. Vispa grädden, men inte för hårt. Och vänd sedan ner den allra sist. Frys sedan in glassen i minst ett dygn.
    4. Severa med en fruktkompott till med rostad mandel.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    smeralda 19 april 2012

    Jag tog lite mindre socker och blandade i rostade pinjenötter - för att efterlika en glass jag åt på en restaurang i Toscana. Det blev super!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben