Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon
Serverar: 8 portioner
En 70-tals klassiker i en liten ny tappning.
Ingredienser
Botten
200 g mandelmassa
1 apelsin
2 äggulor
Fyllning
500-700 g vaniljglass
125 g mascarpone
1 apelsin
125 g hallon
Maräng
2 äggvitor
1 dl socker
Servering
Apelsinklyftor
Hallon
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Rita en cirkel ca 15 cm i diameter. Smörj den med lite matfett.
Riv mandelmassan och det yttersta skalet av apelsinen.
Använd resten av apelsinen till fyllningen. Vispa ner äggulorna i mandelmassan och apelsinskalet. Bred ut smeten i den uppritade cirkeln. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Låt kakan svalna på galler.
Rör ihop glassen med mascarponen. Frys glassen så att den blir bredbar. Bred glassen över bottnen. Täck den med plastfolie. Ställ in i frysen tills den ska gräddas.
Sätt ugnen på 250 grader med grillelement på.
Skala apelsinerna och skär dem i hinnfria klyftor.
Vispa äggvitan och tillsätt lite socker i taget och vispa till en hård marängsmet. Lägg bottnen på en plåt.
Lägg apelsinklyftor och hallonen på glassen. Bred över marängsmeten. Sätt in i nedre delen av ugnen 2-4 minuter eller tills marängen fått fin färg.
Servera med apelsinklyftor och hallon. Servera direkt.