Glace Au Four

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Servera gärna bär som fått dra i sig lite konjak eller rom strax innan serveringen, till glassen

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 4 msk socker
  • 1 rund sockerkaksbotten
  • Hallon eller jordgubbssylt
  • 0,5l vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner sockret.
    2. Lägg sockerkaksbottnen på ett ugnssäkert fat och täck botten med sylt. Lägg på glassen och täck genast med marängsmeten. Se till att glassen göms under marängen helt och hållet.
    3. Sätt in fatet i ugnen 175 grader, grädda tills marängen fått vacker färg. Servera omedelbart.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben