Glace au four med hallon & blåbär

Serverar: 4 portioner

...kallas också Baked Alaska, Omelette á la norvégienne, Norwegian omelette, Omelette surprise, Omelette norvegienne.

Ingredienser

  • 1 pkt, 225 g frysta hallon och blåbär
  • 80 g musli t ex Start naturell eller smulad sockerkaka eller mjuk pepparkaka eller Maryland Cookies eller
  • 3 äggvitor
  • 3/4 dl socker
  • 3 dl vaniljglass
  • Flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Ugn 275 grader. Tina bären. Varva musli /...sockerkakssmulor och bär i 4 ugnsfasta portionsformar eller 1 stor form.
    2. Vispa äggvitorna styva. Tillsätt lite socker under vispningen tills marängen tjocknar. Lägg i de tinade bären och lägg iskall glass över bären. Täck allt med marängmassa. Strö över flagad mandel.
    3. Grädda högst upp i ugnen tills marängen är gyllenbrun, ca 2-3 minuter. Servera omedelbart.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ceciliaw 2 januari 2011

    Använde Lidls stratiacellaglass och det blev super!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben