Glace au four på havrebotten

Serverar: 4 portioner

En variant på glace au four.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 2 msk socker
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Maräng
  • 3 st äggvitor
  • 1 dl socker
  • 100 färska blåbär , hallon eller jordgubbar
  • 2 dl valfri glass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sekunder. Blanda ner havregryn, socker, mjölk och vetemjölet blandat med bakpulver i smöret. Rör till en jämn smet. Rita 4 rundlar på bakplåtspapper, ca 6 cm i diameter. Bred ut smeten i rundlarna.
    2. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Lossa försiktigt rundlarna och låt dem kallna. Ställ rundlarna på en bakpappersklädd plåt. Sätt ugnen på 275 grader.
    3. Vispa äggvitorna riktigt hårda, gärna med elvisp. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en blank, tjock marängsmet. Fördela bären och glass på rundlarna. Bred marängsmeten på och runt om så att all glass täcks.
    4. Grädda mitt i ugnen i 2-3 minuter tills marängen börjar få fin färg. Lyft över glace au fourerna på assietter och servera genast

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben