Vanlig glass au four på sockerkaka är gott, men det här är mums!
Ingredienser
Havrebotten
150 g margarin
1 ½ dl socker
4 dl havregryn
4 äggulor
2 msk vetemjöl
2 tsk bakpulver
10-15 jordgubbar
½ liter vaniljglass
Maräng
4 äggvitor
1 ½ dl socker
Instruktioner
Smält margarinet.
Tag kastrullen från plattan och rör i socker och havregryn
Tillsätt en äggula i taget. Därefter vetemjöl och bakpulver.
Häll smeten i en pajform och grädda i 175º i 15 minuter.
Låt svalna.
Skiva alla jordgubbarna utom en att toppa med.
Vispa vitorna hårt och ha sedan i sockret lite i taget och vispa till vit fin slät maräng.
Lägg glassen lite jämt fördelat på havrebotten (Inte riktigt ända ut till kanten) och däröver sedan jordgubbsskivorna.
Bred marängen över så det täcker ordentligt. Grädda i ugn på 250º i 2-3 minuter. Håll koll hela tiden, så marängen får lagom färg.
Toppa med jordgubben du inte skivade och servera med en gång!
Mycket gott! Testade på familjen igår kväll, tog frysta björnbär istället för jordgubbar. Kommer ihåg ett liknande recept från hemkunskapen i skolan, det var oxå med havrebotten.
pamme24 april 2010
Hej o tack så mycket för receptet!Det var jätte gott!T.o.m min man som inte brukar tycka om sötsaker gillade det väldigt mycket ;)Jag ger absolut en femma för receptet!Hälsningar:Pamela
Mycket gott! Testade på familjen igår kväll, tog frysta björnbär istället för jordgubbar. Kommer ihåg ett liknande recept från hemkunskapen i skolan, det var oxå med havrebotten.
Hej o tack så mycket för receptet!Det var jätte gott!T.o.m min man som inte brukar tycka om sötsaker gillade det väldigt mycket ;)Jag ger absolut en femma för receptet!Hälsningar:Pamela