Pain au chocolate

Serverar: 2 portioner

Tid: 10 minuter

Ingredienser

  • 1 rulle ( 250 g) färsk kyld smördeg
  • 100 g nutella
  • 75 g mörk kvalitets choklad 70 %
  • 100 g mandelmassa
  • 1 st apelsin , rivet skal
  • 1 st ekologiskt ägg
  • mandelspån att strö över innan gräddning
  • florsocker att pudra ovanpå bröden vid servering
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
    2. 2. Dela smördegen en gång på längden, och sen varje halva i fyra bitar.
    3. 3. Bred en klick nutella på ena kortsidan av varje smördegsruta.
    4. 4. Hacka chokladen grovt, riv mandelmassa och apelsinskal och fördela över smördegsrutorna.
    5. 5. Rulla ihop bitarna från kortsidan och lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
    6. 6. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån.
    7. 7. Grädda dem gyllene i mitten av ugnen, cirka 20 minuter.
    8. 8. Pudra på florsocker innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    moni63 27 februari 2011

    Ååååå, så gott! :)

    _Selma_ 26 mars 2012

    Har gjort dessa och de är verkligen jätte goda, populära också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben