Glace au four

Serverar: 6 portioner

Görs alltid med sockerkaksbotten, vaniljglass och frukt eller bär och marängtäcke. Lättare att tillaga än man tror. Glace au four är franskt och betyder att rätten lagats i ugn.

Ingredienser

  • 1 sockerkaksbotten
  • 1 pkt vaniljglass, ca 1/2 liter
  • 4 konserverade persikohalvor
  • 3 äggvitor
  • 1½ dl socker
  • Färska bär eller frukt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Skär ut sockerkaksbottnen lika stor som glassblocket och lägg sockerkaksbotten på ett ugnssäkert fat.
    3. Vispa äggvitan till hårt skum, tillsätt sockret lite i taget.
    4. Lägg glassblocket på sockerkaksbottnen, lägg persikorna på glassen. Spritsa marängmassan vackert över alltsammans så att det täcker ordentligt. Sätt in fatet i ugnen ca 4-5 minuter eller tills marängen fått färg.
    5. Servera omedelbart tillsammans med färska bär, bärsås eller konserverad frukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben