Görs alltid med sockerkaksbotten, vaniljglass och frukt eller bär och marängtäcke. Lättare att tillaga än man tror.
Glace au four är franskt och betyder att rätten lagats i ugn.
Ingredienser
1 sockerkaksbotten
1 pkt vaniljglass, ca 1/2 liter
4 konserverade persikohalvor
3 äggvitor
1½ dl socker
Färska bär eller frukt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°.
- Skär ut sockerkaksbottnen lika stor som glassblocket och lägg sockerkaksbotten på ett ugnssäkert fat.
- Vispa äggvitan till hårt skum, tillsätt sockret lite i taget.
- Lägg glassblocket på sockerkaksbottnen, lägg persikorna på glassen.
Spritsa marängmassan vackert över alltsammans så att det täcker ordentligt.
Sätt in fatet i ugnen ca 4-5 minuter eller tills marängen fått färg.
- Servera omedelbart tillsammans med färska bär, bärsås eller konserverad frukt.
Liknande recept
Kommentarer (0)