Maskrossaft

En god saft som barnen och jag brukar göra tillsammans. Det är kul att plocka blommor ju.

Ingredienser

  • 8 dl vatten
  • 4 ½ dl strösocker
  • ½ l maskrosblommor (bara det gula)
  • Lite muskot (tar bort det beska)
  • 1 msk citronsyra
  • Instruktioner

    1. Vatten och socker kokas 15 minuter. Skölj blommorna under tiden. Tillsätt därefter blommorna och lite muskot. Låt småkoka 1 timme.
    2. Citronsyran rörs ner. Sila ifrån blommorna. Häll saften på rengjord flaska.
    3. Blanda saften med vatten efter egen smak. Gör man mycket saft är det bättre att frysa den. Saften är inte så hållbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    viralottan 27 april 2009

    Låter kul! Menar du att man bara ska använda sig av själva "blombladen"? Alltså inte hela blomman? Brukar ha en hel knallgul åker utanför huset på sommaren, så varför inte ha lite nytta av den! /Viralottan

    redd 28 april 2009

    Skall blomdelen vara 0,5l ihoppressad?

    lena4 29 april 2009

    Jag har plockat blommbladen på ett ungefär, behöver inte tryckas ihop. Lycka till,,,,,,,,,,,Lena

    hadinge 3 maj 2009

    God saft............barnen gillade den

    sikaal 20 maj 2010

    Fräsch och god, men lite, lite "maskrossmak", vad nu det är! ;-D Lägger in en bild som du kan ta bort om du vill! Kul att ha provat! Lena

    Okänd 1 juni 2010

    Både jag och barnen gillade saften men vi fick en bärnstensfärgad saft-inte ljusgul.. Vad gjorde vi galet månntro?

    majsansson 11 maj 2012

    saften blev \"nog\" god, med andra ord inte jätte god, för jag tog i alldeles för mycket muskot i, så att det blev en muskot saft, men jag tänkte göra om den och denna gången undrar jag hur mycket muskot jag ska ha i?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben