En god saft som barnen och jag brukar göra tillsammans. Det är kul att plocka blommor ju.
Ingredienser
8 dl vatten
4 ½ dl strösocker
½ l maskrosblommor (bara det gula)
Lite muskot (tar bort det beska)
1 msk citronsyra
Instruktioner
- Vatten och socker kokas 15 minuter. Skölj blommorna under tiden. Tillsätt därefter blommorna och lite muskot. Låt småkoka 1 timme.
- Citronsyran rörs ner. Sila ifrån blommorna.
Häll saften på rengjord flaska.
- Blanda saften med vatten efter egen smak.
Gör man mycket saft är det bättre att frysa den. Saften är inte så hållbar.
Liknande recept
Kommentarer (7)
Låter kul! Menar du att man bara ska använda sig av själva "blombladen"? Alltså inte hela blomman? Brukar ha en hel knallgul åker utanför huset på sommaren, så varför inte ha lite nytta av den! /Viralottan
Skall blomdelen vara 0,5l ihoppressad?
Jag har plockat blommbladen på ett ungefär, behöver inte tryckas ihop. Lycka till,,,,,,,,,,,Lena
God saft............barnen gillade den
Fräsch och god, men lite, lite "maskrossmak", vad nu det är! ;-D Lägger in en bild som du kan ta bort om du vill! Kul att ha provat! Lena
Både jag och barnen gillade saften men vi fick en bärnstensfärgad saft-inte ljusgul.. Vad gjorde vi galet månntro?
saften blev \"nog\" god, med andra ord inte jätte god, för jag tog i alldeles för mycket muskot i, så att det blev en muskot saft, men jag tänkte göra om den och denna gången undrar jag hur mycket muskot jag ska ha i?