Citron- , Apelsin- och Maskrossaft

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Det här receptet har jag hittat i min nya örtabok, men inte testat själv ännu!

Ingredienser

  • 365 maskrosblommor
  • 3 skivade apelsiner
  • 2 citroner (obehandlat skal!)
  • 1,5 l vatten
  • 1 kg socker
  • Instruktioner

    1. 365 maskrosblommor läggs efter skörden 1 timme i solen och kokas därefter i 20 minuter med 3 skivade apelsiner och 2 dito citroner (obehandlat skal!), 1,5 l vatten och 1 kg socker. Saften silas och pressas ut och hälls varm på rena flaskor.
    2. Lägg gärna en blommande timjankvist i varje flaska och späd den helst med hett vatten och citron om du dricker saften på vintern, tycker författaren Elisabeth Mayer (Wildfruchte, -gemuse, -kräuter).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben