Apelsin- och morotssallad.

Färska tilltugg piggar upp vinterns måltider. Färdig i en handvändning.

Ingredienser

  • 3 apelsiner
  • 2 morötter
  • ½ rödlök
  • 15-20 svarta oliver
  • 2 msk apelsinsaft
  • 3 msk olivolja
  • ½ krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 2 tsk honung
  • Instruktioner

    Skala apelsinerna med en vass kniv så att också hinnan på klyftorna avlägsnas. Skiva frukterna så att du kan ta till vara saften. Dela skivorna i 2 delar. Skala morötterna och riv dem grovt eller skär dem i tunna strimlor med skalaren. Skala och skiva löken. Häll alla ingredienser i en bunke, rör i saften, oljan och kryddorna. Servera till kötträtter.

    Liknande recept

    4
    10 min
    4
    1

    Kommentarer (2)

    sikaal 27 januari 2010

    Mycket gott, ingredienserna gifte sig mycket mer än man kan tro! Tack för receptet Lena

    farmoringer 2 februari 2010

    Det här tyckte jag också var jättegott. Full pott från mig..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben