Citron- och maskrossaft

Tid: 4 dagar 30 minuter

Annorlunda och spännande smak!

Ingredienser

  • 2 st citroner
  • Ca 1 liter maskrosor ( Bara det gula., klipp bort den
  • gröna blombottnen med en sax)
  • 2 liter vatten
  • 2 kg socker
  • 30 g citronsyra
  • 2 krm natriumbensoat
  • Instruktioner

    1. Skär citronerna i skivor och blanda dem med maskrosorna. Koka upp vattnet och häll i sockret, citronsyran och natriumbensoaten. Häll sedan alltihop över citron/maskrosblandningen.
    2. Låt det stå övertäckt i kylen i fyra dygn och rör om någon gång ibland.
    3. Sila alltihop och häll upp på flaskor.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    sikaal 25 maj 2010

    Frisk och god, smakar dock mest citron!

    Okänd 3 juni 2010

    Jättegod! Efter att ha läst inlägget från Lena så använde jag små ekologiska citroner för att låta maskrossmaken göra sig påmind och inte bli utdominerad av citronerna. Perfekt balans! 5 stjärnor av mej :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben