Ca 1 liter maskrosor ( Bara det gula., klipp bort den
gröna blombottnen med en sax)
2 liter vatten
2 kg socker
30 g citronsyra
2 krm natriumbensoat
Instruktioner
Skär citronerna i skivor och blanda dem med maskrosorna.
Koka upp vattnet och häll i sockret, citronsyran och natriumbensoaten. Häll sedan alltihop över citron/maskrosblandningen.
Låt det stå övertäckt i kylen i fyra dygn och rör om någon gång ibland.
Jättegod! Efter att ha läst inlägget från Lena så använde jag små ekologiska citroner för att låta maskrossmaken göra sig påmind och inte bli utdominerad av citronerna. Perfekt balans! 5 stjärnor av mej :)
Frisk och god, smakar dock mest citron!
Jättegod! Efter att ha läst inlägget från Lena så använde jag små ekologiska citroner för att låta maskrossmaken göra sig påmind och inte bli utdominerad av citronerna. Perfekt balans! 5 stjärnor av mej :)