Maskrossirap

Här talar vi om riktig lyx. Så otroligt gott!

Ingredienser

  • maskrosor
  • vatten
  • socker
  • Instruktioner

    1. Plocka maskrosor, minst en stor bukett, mest så mycket du orkar rensa. Lägg dem gärna i skuggan en stund så att småkrypen har en chans att försvinna.
    2. Rensa blommorna genom att ta bort allt det gula och lägga i en kastrull. Släng allt grönt det är beskt. När det är färdigrensat så häll på vatten så att det nätt och jämt täcker och koka ca 10 minuter. Sila. Om du har tid och ork så koka det gula med lite vatten till. Sila igen.
    3. Väg avkoket (blanda dem om du gjort 2) och blanda i lika mycket socker. Reducera det till ungefär hälften (sjud på ganska svag värme). Det ska ha sirapsliknande konsistens.
    4. Det här är härligt till glass eller varför inte till pannkakor/våfflor. Ät och njut

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6

    Kommentarer (1)

    igge112 25 maj 2009

    Jag undrar hur länge håller denna sirap?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben