Surdegslimpa med maskrosmassa

Serverar: 4 portioner

Tid: 4 timmar

Recept på surdegslimpa som är smaksatt med maskrosmassa från kokning av maskrossirap.

Ingredienser

  • 7 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 6 dl rågsikt
  • 1 dl surdeg
  • ½ pkt jäst
  • 6 dl ljummet vatten
  • 1 ½ dl maskrosmassa från kokning av maskrossirap
  • Instruktioner

    1. Lägg mjölsorterna i en bunke eller assistent. Tillsätt salt och surdegen. Mät upp ljummet vatten och smula ner jästen. Vispa och häll över mjölblandningen. Arbeta tills degen blir slät. Tillsätt maskrosmassan och arbeta in den i degen. Låt jäsa under bakduk i 1,5 timmar i rumstemperatur.
    2. Dela degen i fyra bitar. Kavla ut degen på längden som en limpa med någon centimeters tjocklek. Rulla ihop till en limpa och lägg på en plåt. Vik in ändarna under limpan. När du har gjort alla fyra limpor så låt dem jäsa under bakduk i 1,5 timmar. Grädda längst ner i ugnen på 200 grader i 35 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben