Sätt surdegen två dygn innan bakdagen.
Surdegsbröd är ett saftigt och hållbart bröd
2 limpor blir det av receptet på glutenfria surdegslimpor
Ingredienser
Till surdegen
25 g jäst, 1/2 pkt
1 dl ljumet vatten, 37 grader
2 dl glutenfri mjölmix, Finax grova
Till degen
25 g jäst, 1/2 pkt
4 dl ljummet vatten
2 msk rapolja
½ dl ljus sirap
1 ½ tsk salt
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
8 ½ dl glutenfri mjölmix, Finax grova
Pensling
Vatten
2 msk av vardera solros- och pumpakärnor, gärna grovt hackade
Hej tack för receptet!!!!! Jag gjorde om det lite. Min dotter har alltid ätit frökusar som vi köppt i affären. Men så blev hon gluten känslig och jag har letat efter liknade recept och hittade detta!!! Jag hade i lite mindre mjöl och klickade ut degen med matskedar till bullstorlekar. Penslade dem och hade på frön. Det gick jätte bra och vi älskar dem!!!! Tack sååå mycket!!! Kram
Hur länge ska huvuddegen jäsa?