Matiga pannkakor

Serverar: 6 portioner

Pannkakor som är av den lite matigare typen.

Ingredienser

  • 3 dl dinkelmjöl (siktad)
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 5 ägg
  • 12 dl mjölk
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    Lägg torrvarorna i en bunke och blanda om. Tillsätt 5 dl mjölk och vispa till en smet. Fortsätt vispa och späd ut smeten med resten av mjölken. Vispa ner ett ägg i taget. Låt smeten vila 15 min. Värm laggen och stek pannkakorna. Servera med crème fraîche, gräslök, rödlök och kaviar. Går även bra att äta med sylt på.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben