Matildas äppelkaka

Serverar: 5-7 portioner

Tid: 30 minuter

Så god.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • 6 äpplen
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl socker
  • 1 knivsudd salt
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Skala och klyfta äpplena. Smält smöret
    2. Rör ner ägg, mjöl, bakpulver, socker och salt i smöret. Jag brukar röra ned i grytan som man smätl smöret i.
    3. Bottna en smord form med äpplena och häll över smeten.
    4. Går bra med rund eller oval form eller vad man har.
    5. Grädda i 180 grader ca 30 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben