Matkinas Chokladbollar

Serverar: 20 portioner

Tid: 30 minuter

Detta är en kaka som alltid ska var med på våra kalas, älskad och omtyckt av alla...

Ingredienser

  • 6 dl havregryn
  • 2 dl florsocker
  • 4 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 100 gr smör
  • 1 msk vispgrädde
  • ½ flaska arraksessens eller
  • 2 msk starkt kallt kaffe
  • 200 gr mörk blockchoklad
  • 1 msk matolja
  • Strössel
  • Instruktioner

    Mal eller stöt havregrynen rätt fina. Blanda alla torra ingredienserna. Tillsätt uppvispat ägg och mjuka smöret tillsammans med grädden. Smaksätt med ½ flaska arraksessens eller kaffet. Rör ihop till en lagom kladdig smet. om den blir för "blöt " lägg i mer florsocker , för "torr" mer grädde. Formar smeten till chokladbollar, blöt gärna händerna så går det bättre att rulla bollarna. Smält blockchokladen och matoljan i vattenbad. Doppar chokladbollarna i blockchokladen och dekorera med lite strössel på varje, så ser det festlig ut för ögat... Ställ in i kylen och låt stelna. Jätte goda och smarriga !!! Går utmärkt och frysa. Lycka till!

    Liknande recept

    3.7
    30 min
    20
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben