Matkinas mazarinkaka

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme

En jätte god och omtyckt mazarinkaka som håller sig saftig i flera dagar ! Jag tycker den är mycket lätt att göra eftersom man bara behöver röra ihop smeten den behöver inte vispas, så den gå väldigt fort att få in i ugnen ! Ett recept jag delat med mig till många !!!

Ingredienser

  • 25 sötmandlar malda
  • 4 bittermandlar malda
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl flytande margarin
  • Instruktioner

    Blanda alla torra ingredienser först och rör sedan ner mjölk, ägg och margarinet i smeten. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaks form och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 40-50 minuter. Pudra lite florsocker innan ni servera kakan! Saftig och jättegod sockerkaka!

    Liknande recept

    3.7
    30 min
    20
    1

    Kommentarer (1)

    Wiola 3 november 2008

    Mycket god enkel att göra,men halva fastnade i formen,lagade med smält blockchoklad det blev jättr gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben