Maya´s gästbröd

Serverar: 50 portioner

Underbart goda till soppa, men det går åt många av dessa små mumsiga bröd!

Ingredienser

  • 9,5dl vetemjöl (½ dl till utbakning)
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör
  • 25 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • Pensling och dekoration
  • Ägg, uppvispade
  • Sesamfrön
  • Vallmofrö
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250ºc Blanda 9 dl mjöl, honung, salt, smör och jäst i skålen till matberedaren med kniven, värm mjölken fingervarm, sätt igång matberedaren och slå i mjölken så det blir en deg, skulle degen va för kletig tillsätt lite mer mjöl. Lägg den färdiga degen i en bunke och låt jäsa 30 minuter.
    2. Kavla ut degen till en tjock platta och ta ut hjärtbröd med ett liten hjärtformat mått. Lägg bröden på en plåt med bakplåtpapper och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Pensla bullarna med ägg och strö över sesamfrön/vallmofrö. Grädda i mitten av ugnen, ca 8 minuter.
    3. Funkar kanon att göra andra figurer med, kul att göra nallar eller liknande till barnkalas!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sassas 24 augusti 2008

    Supergoda små bröd.Rekomederas att prova.Tusen atck för detta receptet.Mvh Sassas

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben