Maya´s lyxiga pastasås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Härlig blandning med bacon och kantareller

Ingredienser

  • 2 pkt bacon
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 gram förvällda kantareller
  • 1 gul paprika
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar grovmalen
  • 1 dl Creme fraiche
  • 1 förp Milda 4% matgrädde
  • Colorit soya
  • Lite margarin till stekning
  • 4 port färsk pasta
  • Instruktioner

    1. Strimla bacon och knaperstek, häll bort allt fett. Bryn kantarellerna i lite margarin tillsammans med vitlöksklyftan som är finhackad.
    2. Tillsätt ett till två kryddmått vitpeppar. Slå i grädde och creme fraiche. Lägg i paprikan som du hackat i inte allt för små bitar. Låt koka ihop lite, tillsätt lite svartpeppar. Slö över allt i stekpannan med baconet, låt koka ett par minuter, smaka av. Slå i ett par droppar colorit soya (enbart för att få lite färg på det). Det ska vara milt och krämigt med en smak av kantareller och bacon. Är det för tjockt tillsätt 1-2 msk vatten.
    3. Servera ihop med pasta och en fräch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    gersgarden 13 januari 2009

    Jätte, jättegott! Jag använde röd paprika istället för gul och råkade ha i dubbelt med creme fraiche men det smakade helt underbart iaf!! Detta kommer jag laga till flera gånger!

    katbeghan 15 november 2011

    Mycket gott även för mig som annars inte tycker om verken svamp eller paprika. Åt rubbet! Hela famlijen tyckte det smakade. Så betyget blir 4,5! Och enkel att göra är ett stort plus! Passar på att lägga en bild på vår middag. La på lite frusen persilja på toppen vid servering och använde tagligatelle med vanlig + spenatsmak.

    katbeghan 15 november 2011

    Mycket gott även för mig som annars inte tycker om verken svamp eller paprika. Åt rubbet! Hela famlijen tyckte det smakade. Så betyget blir 4,5! Och enkel att göra är ett stort plus! Passar på att lägga en bild på vår middag. La på lite frusen persilja på toppen vid servering och använde tagligatelle med vanlig + spenatsmak.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben