Medelhavsgryta

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 4-6 hummer- eller kräftstjärtar (råa)
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl finhackad lök
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 1 tsk söndersmulad salvia
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 msk tomatpure
  • 1 dl fiskbuljong
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • ca 1 kilo blandad fisk (beroende på kassan)
  • 2 hg musslor
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 msk rivet citronskal
  • Instruktioner

    Värm oljan i en stor, tjockbottnad gryta, tillsätt löken och låt den puttra under omrörning tills den börjar få färg. Tillsätt vitlök och salvia och låt det fräsa i någon minut. Rör ut tomatpuren i 2 dl ljmmet vatten. Häll det i grytan och tillsätt lagerblad och salt. Låt såsen sjuda under lock på svag värme i 7-10 minuter. Lägg i hummer- eller kräftstjärtarna och häll i vinet. Låt allt koka kraftigt i ytterligare 5 min. Skär den rensade fisken i 5 cm tjocka portionsbitar. Tillsätt dem och fiskbuljongen och låt rätten sjuda i ca 5 minuter. Blanda försiktigt ner musslorna och hetta upp grytan. Servera med kokt potatis eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben