Medelhavsmuffins

Serverar: 8-12 portioner

Tid: 30 minuter

Typ av amerikansk muffins

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 2 ägg
  • ½ dl olivolja
  • 2½ dl mjölk
  • 2 dl yoghurt
  • 2 msk pesto
  • 150 - 200 g fetaost i tärningar
  • 8 st soltorkade tomater i olja, strimlade
  • ½ dl färsk basilika, riven i bitar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader Blanda mjöl, bakpulver, salt och peppar. Vispa äggen pösigt i en skål. Vispa ner olja, mjölk, yoghurt och pesto. Rör ner i mjölblandningen. Rör försiktigt ner fetaost, tomater och basilika. Skeda upp i muffinsformar. Grädda stora 8 st i c:a 25 minuter Grädda normala 12 st i c:a 20 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben