Medelhavsmuffins

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

matiga muffins som passar som tillägg till matlådan eller hemma istället för vanligt bröd

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl durumvete
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 2 ägg
  • 1 dl oliv eller rapsolja
  • 2 dl mjölk
  • 1 burk kesella
  • 3 msk pesto , röd eller grön beroende på vad man gillar
  • 150 - 200 g fetaost
  • 8 - 10 st soltorkade tomater
  • 1/2 dl färsk eller fryst basilika
  • saltflingor , typ gourmetsalt
  • Instruktioner

    Rör ihop mjöl, bakpulver, salt och peppar i en skål. Vispa äggen pösigt i en annan skål och vispa försiktigt ner olja, mjölk, kesella och pesto i äggsmeten. rör sedan ner tärnad fetaost, tomaterna och basilikan. rör försiktigt ihop allt i mjölblandningen. Skeda upp i muffinsformar. Strö på salt och grödda i 200 grader ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben