Medelhavsmuffins

Serverar: 12 portioner

Nybakade muffins gör väl vem som helst glad - de här doftar av medelhavssmakerna feta och oliv.

Ingredienser

  • 100 g Apetina vit ost
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ¾ tsk salt
  • 4 ägg
  • ½ dl Arla smör- & rapsolja
  • 2 dl Arla Ko naturell yoghurt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Dela osten i bitar och oliverna i halvor. Blanda mjöl, bakpulver, salt, fetaost och oliver.
    3. Vispa ihop ägg, smör- & rapsolja och yoghurt. Rör ner det i mjölblandningen.
    4. Klicka ut smeten i en muffinsplåt för 12 muffins eller i stora pappersformar.
    5. Grädda i mitten av ugnen 20–25 min. Låt svalna. Gott att servera till Kelda tomatsoppa.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Jenta2 8 juli 2010

    Underbara muffins, perfekta att ta med sig till stranden! Lite sälta är ju så gott när man svettas och är varm för det mesta! Väldigt lätt att slänga ihop. Toppen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben