Nybakade muffins gör väl vem som helst glad - de här doftar av medelhavssmakerna feta och oliv.
Ingredienser
100 g Apetina vit ost
1 dl urkärnade svarta oliver
4 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
¾ tsk salt
4 ägg
½ dl Arla smör- & rapsolja
2 dl Arla Ko naturell yoghurt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Dela osten i bitar och oliverna i halvor.
Blanda mjöl, bakpulver, salt, fetaost och oliver.
- Vispa ihop ägg, smör- & rapsolja och yoghurt.
Rör ner det i mjölblandningen.
- Klicka ut smeten i en muffinsplåt för 12 muffins eller i stora pappersformar.
- Grädda i mitten av ugnen 20–25 min.
Låt svalna. Gott att servera till Kelda tomatsoppa.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Underbara muffins, perfekta att ta med sig till stranden! Lite sälta är ju så gott när man svettas och är varm för det mesta! Väldigt lätt att slänga ihop. Toppen!