Mekitsas - bulgariska pannkakor

Intressant, ej testat än

Ingredienser

  • 10 dl mjöl (vetemjöl eller annat om ni vill ha lite grövre)
  • 3 ägg
  • ½ kg yoghurt
  • 2 ½ dl vatten
  • Solrosolja till stekning
  • 10 g jäst eller 1 tsk natriumbikarbonat
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg och yoghurt med vattnet och jästen eller natriumbikarbonaten löst i lite kallt vatten.
    2. Knåda ihop till en mjuk deg och låt den vila en timme. Kavla sen ut degen till en tunn duk och stansa ut cirklar med tex en tekopp.
    3. Stek i olja tills pannkakan får en röd nyans. Servera med florsocker, sylt eller ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben