Mekitsas - bulgariska pannkakor
Intressant, ej testat än
Ingredienser
10 dl mjöl (vetemjöl eller annat om ni vill ha lite grövre)
3 ägg
½ kg yoghurt
2 ½ dl vatten
Solrosolja till stekning
10 g jäst eller 1 tsk natriumbikarbonat
½ tsk salt
Instruktioner
Vispa ihop ägg och yoghurt med vattnet och jästen eller natriumbikarbonaten löst i lite kallt vatten.
Knåda ihop till en mjuk deg och låt den vila en timme. Kavla sen ut degen till en tunn duk och stansa ut cirklar med tex en tekopp.
Stek i olja tills pannkakan får en röd nyans. Servera med florsocker, sylt eller ost.
Liknande recept
Tjock pannkaka
3.6
4
4
Snorpans pannkaka
3.8
10 min
2
8
Pannkakor med bacon
2
De bästa pannkakorna
4.4
10
11
Äggfria pannkakor
5
3
8
Goda nyttiga pannkakor, med havregryn
4.6
4
7
Amerikanska pannkakor
4.8
30 min
3-4
5
Mina pannkakor (eller tjock ugnspannkaka)
4.7
45 min
5
7
Mormors ljuvliga pannkakor
4.8
30 min
4
8
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!