Melanzane

Serverar: 4 portioner

Ett mumsigt recept som gifter sig gott med din köttbit.

Ingredienser

  • 2 st auberginer
  • 500 g tomater
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 5 st vitlöksklyftor
  • Rivet skal från 1 citron
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 kulor mozzarella
  • Instruktioner

    1. Skär auberginerna på längden i cirka 1/2 cm tunna skivor och lägg ut dem på arbetsbänken. Strö salt på bägge sidor av skivorna och låt dem ligga i cirka 15 minuter tills de börjar vattna sig.
    2. Skär tomaterna i mindre bitar. Häll några matskedar olivolja i en kastrull och fräs tomaterna i oljan. Låt dem sedan småputtra i oljan i cirka 30 minuter och smaksätt med lite salt och peppar.
    3. Stek auberginerna gyllenbruna i olivolja.
    4. Skär vitlöken i tunna skivor och riv citronskalet, parmesanosten och mozzarellan. Varva sedan auberginer, tomatsås, skivad vitlök, citronskal och den rivna osten i en smord eldfast form. Avsluta med ett lager ost. Ställ in formen i ugnen på 175°C och baka i cirka 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben