Ostgratinerad aubergine

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

En variant av den klassiska Parmigiana di Melanzane som finns på varenda krog i södra Italien. Den är lika god varm som kall. Perfekt tillbehör.

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 200 g mozzarella
  • 1 tsk kapris per auberginskiva
  • 6-9 söta tomater eller motsvarande mängd hackad tomat på burk (ska räcka till ca 1 msk per aubergineskiva)
  • Olivolja
  • Parmesan- eller pecorinoost, ca 1,5 msk per aubergineskiva
  • Oregano eller timjan, helst färsk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Tvätta och skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Strö salt över dem och lägg dem i ett durkslag med en tallrik och tyngd ovanpå. Låt rinna av i ca 30 min.
    3. Skiva mozzarellan och lägg den i en nätsil och låt rinna av i ca 30 min. Skölj kaprisen noga, pressa försiktigt ur så mycket vatten som möjligt och torka med hushållspapper. Skålla och skala tomaterna, kläm därefter ur kärnorna och hacka dem grovt.
    4. Skölj auberginen i kallt vatten, klappa dem torra. Hetta upp olja, stek auberginen gyllenbrun och lägg upp den på hushållspapper. Lägg aubergineskivorna i en med olja smord form, strö över parmesanost, tomathack, parmesan igen på varje skiva. Täck sedan med en skiva mozzarella och lägg på ca en tsk kapris och toppa med oregano.
    5. Gratinera i övre delen av ugnen i ca 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gratinerad aubergine
    En urgröpt aubergine fylls med en sås gjord av fruktköttet, lök och...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben