En variant av den klassiska Parmigiana di Melanzane som finns på varenda krog i södra Italien. Den är lika god varm som kall. Perfekt tillbehör.
Ingredienser
2 auberginer
200 g mozzarella
1 tsk kapris per auberginskiva
6-9 söta tomater eller motsvarande mängd hackad tomat på burk (ska räcka till ca 1 msk per aubergineskiva)
Olivolja
Parmesan- eller pecorinoost, ca 1,5 msk per aubergineskiva
Oregano eller timjan, helst färsk
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta och skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Strö salt över dem och lägg dem i ett durkslag med en tallrik och tyngd ovanpå. Låt rinna av i ca 30 min.
- Skiva mozzarellan och lägg den i en nätsil och låt rinna av i ca 30 min. Skölj kaprisen noga, pressa försiktigt ur så mycket vatten som möjligt och torka med hushållspapper. Skålla och skala tomaterna, kläm därefter ur kärnorna och hacka dem grovt.
- Skölj auberginen i kallt vatten, klappa dem torra. Hetta upp olja, stek auberginen gyllenbrun och lägg upp den på hushållspapper. Lägg aubergineskivorna i en med olja smord form, strö över parmesanost, tomathack, parmesan igen på varje skiva. Täck sedan med en skiva mozzarella och lägg på ca en tsk kapris och toppa med oregano.
- Gratinera i övre delen av ugnen i ca 10 min.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Gratinerad aubergine
En urgröpt aubergine fylls med en sås gjord av fruktköttet, lök och...