Ostgratinerade päronskivor

Serverar: 4 portioner

Man kan med fördel använda färdigkokta päronhalvor på burk till denna dessert.

Ingredienser

  • 2-3 fina päron
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk socker
  • 1 msk pressad citron
  • Gratängsmet
  • 125 g keso
  • 1 ägg
  • 1 dl mellangrädde
  • ½ dl mandelspån
  • 1 droppe bittermandelolja
  • 4 tsk farinsocker
  • Tillbehör
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk pressad apelsin
  • Instruktioner

    Skala och skär päronen i skivor. Koka upp vatten, socker och citronsaft. Lägg i päronskivor så att vattnet täcker och koka dem ordentligt mjuka. Ta upp, kyl av och låt rinna av i durkslag. Smörj 4 portionsformar. Rosta mandelspån i en stekpanna. Blanda ihop keso, ägg, grädde, mandelspån och bittermandelolja. Fördela blandningen i formarna och lägg på päronskivor. Strö över farinsocker och grädda i 175 grader ca 25 minuter. Höj värmen på slutet så att ytan får en fin färg. Servera med lättvispad apelsingrädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben