Melanzane alla parmigiana

Serverar: 2 portioner

Gott vardags recept från italien

Ingredienser

  • 1.5 st medelstora auberginer
  • 1 st ägg
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 0.5 dl parmesanost, riven
  • 62.5 g mozzarella, i små bitar
  • olivolja till stekning
  • 0.75 tsk salt
  • Tomatsås
  • 250 g krossade tomater
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 5 st strimlade basilikablad
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 nypa socker
  • parmesanost till servering
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 225°.
    2. 2. Skala auberginerna och skär i 0.5 cm tjocka skivor på längden. Lägg skivorna på en lutande skärbräda, strö över salt och låt stå i ca 30 minuter, så att den bittra saften rinner ut. Torka av aubergineskivorna lite lätt med hushållspapper.
    3. 3. Värm upp olivoljan till tomatsåsen i en kastrull. Hacka lök och vitlök och fräs försiktigt i kastrullen. Tillsätt krossade tomater, basilika, salt och socker. Låt puttra under lock på svag värme i 30 minuter.
    4. 4. Vispa hastigt upp äggen i en stor djup tallrik, och häll upp mjölet i en annan. Vänd först aubergineskivorna i äggvispet och därefter i mjölet. Smörj en ugnsfast form med lite olja, lägg i skivorna och ugnsstek i ca 10 minuter, vänd skivorna efter halva tiden.
    5. 5. Dela aubergineskivorna i två eller tre bitar på tvären. Varva aubergine, tomatsås, parmesanost och mozzarella i en liten ugnsfast form. Avsluta med tomatsås.
    6. 6. Gratinera i ugn i ca 15 minuter.
    7. 7. Strö över riven parmesanost och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben