Kalvschnitzel parmigiana

Serverar: 4 portioner

Ugnsstekta och panerade kalvschnitzlar gratineras med tomatsås och mozzarella.

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 1 silverlök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 4 dl passerade tomater
  • 1 dl tomatpuré
  • 2½ dl vetemjöl
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 äggvitor, vispade
  • 2½ dl ströbröd
  • ½ dl parmesanost, finriven
  • 2 tsk italienska örtkryddor
  • 4 kalvschnitzlar à 185 g
  • 8 skivor mozzarellaost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp olivoljan i en stekpanna på hög värme. Fräs lök och vitlök cirka 5 minuter tills mjukt. Blanda ner passerade tomater och tomatpuré, blanda väl. Ta av från värmen och ställ åt sidan.
    2. Lägg mjölet i en skål och krydda med salt och peppar. Lägg äggvitorna i en andra skål och blanda ströbröd, parmesanost och örter i en tredje skål.
    3. Panera schnitzlarna en och en först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Pressa försiktigt med fingrarna så att ströbrödet fastnar jämnt på köttet.
    4. Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg på schnitzlarna. Sätt in i ugnen och stek 15-20 minuter tills gyllene, knapriga och genomstekta.
    5. Ta ut schnitzlarna ur ugnen. Sätt ugnens grill på högsta värme. Portionera upp tomatsåsen på schnitzlarna och fördela mozzarellan ovanpå. Gratinera i ugn tills osten smält och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben