Kalvschnitzel i marsalasås

Serverar: 4 portioner

Det möra kalvköttet bryns med svamp och sjuds i en krämig marsalasås, en perfekt bjudrätt.

Ingredienser

  • 4 kalvschnitzlar à 150 g
  • 2 msk vetemjöl
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 2 msk margarin
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl skivade champinjoner
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl marsalavin
  • 3 msk kalvfond
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Lägg kalvschnitzlarna på ett arbetsbord och strö ett jämnt lager mjöl på varje sida. Krydda med salt och peppar.
    2. Hetta upp hälften av margarinet och hälften av oljan i en teflonstekpanna på hög värme. Bryn cirka 1 minuter på varje sida tills de är gyllene och lägg dem på ett fat.
    3. Hetta upp resten av oljan och margarinet tills det fräser och lägg i champinjonerna och vitlöken. Fräs cirka 5 minuter tills svampen har mjuknat och är gyllene.
    4. Tillsätt marsalavin och koka upp. Rör om och blanda smakerna väl, skrapa botten av pannan. Tillsätt fonden och koka upp och rör ner grädden. Sänk till låg värme och sjud cirka 5 minuter tills såsen har tjocknat.
    5. Lägg schnitzlarna i såsen och låt sjuda 2-3 minuter, vänd dem så att de täcks av sås. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben