Fylld kalvschnitzel med tapenade och dijonsås

Serverar: 4 portioner

Känn smaken från medelhavet med kalv, citron & salvia

Ingredienser

  • 4 tunna skivor kalvinnanlår (á 125 g)
  • 4 msk tapenade
  • Rivet skal av 1 citron
  • 2 msk smör
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Dijonsås
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 2 dl steksky opch vatten
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk kalvfond
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • 500 g färsk potatisgnocchi (Rana)
  • 2 msk finhackad färsk salvia eller bladpersilja och 1 tsk torkad salvia
  • Sallad
  • Tomater
  • Instruktioner

    1. 1. Låt tapenaden rinna av i en liten sil. Lägg köttskivorna mellan plastfolie och banka den t ex med en kastrull eller stekpanna så de blir tunna och plata.
    2. 2. Blanda tapenade med rivet citronskal och fördela det på skivorna. Lägg det på halva köttskivan och vik ihop. Fäst ev med tandpetare. Stek dem i smör i en stekpanna, 1 - 2 min per sida. Salta och peppra.
    3. 3. SÅS: Blanda creme fraiche, steksky, vetemjöl, senap och fond i en kastrull. Låt det sjuda under omrörning ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
    4. 4. Servera kalvschnitzeln med dijonsås, gnocchi eller färsk pasta och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben