Kalvschnitzel med parmesanskorpa

Serverar: 4 portioner

Örtkryddade schnitzlar från det Italienska köket. Pröva även att laga rätten med mycket tunna skivor av kalkonkött eller kycklingkött. Stek tiden är densamma.

Ingredienser

  • 4 små kalvschnitzlar (à ca 100 g)
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk olivolja
  • 4 lövtunna skivor parmaskinka
  • 1 kvist rosmarin
  • 25 g ruccola
  • 80 g parmesanost i bit
  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 äggula
  • 7 msk ströbröd
  • Servering
  • 4 skivor vitt bröd
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Skölj kalvschniztlarna, torka av dem och lägg dem mellan två lager plastfolie. Lägg köttet på en skärbräda och platta till det med en köttklubba. Salta och peppra.
    2. Hetta upp olja i en stekpanna, bryn kalvchnitzlarna på medelvärme 1 minut per sida. Linda 1 skiva parmaskinka runt varje köttskiva och lägg i en eldfast form.
    3. Skölj rosmarinen, skaka av vattnet, knipsa av bladen. Rensa ruccolan, skölj och skaka av vattnet, ta bort grova stjälkar. Hacka rosmarin och ruccola smått.
    4. Sätt på ugnsgrillen. Riv parmesanosten, blanda i en skål med rosmarin, ruccola, smör äggula och ströbröd.
    5. Bred massan över schitzlarna, gratinera gyllenbruna mitt i ugnen ca 4 minuter. Garnera eventuellt med rosmarin och servera färskt vitt bröd och en stor skål sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben