Kalvschnitzel med sparris, tomatspett och parmesankräm

Serverar: 4 portioner

I Italien grillar man ofta tunna köttskivor på riktigt het grill. Här får kalvschnitzeln sällskap av snabbgrillad grön sparris och tomatspett.

Ingredienser

  • 4 kalvschnitzlar
  • Olivolja att pensla med
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • 12 gröna sparrisar
  • 2 citroner
  • Spett
  • 24 små cocktailtomater, gärna gula och röda
  • 1 pkt cocktailmozzarella
  • 8 basilikablad
  • Kräm
  • 1 burk crème fraiche
  • 1 dl grovt riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Kräm: Rör ner parmesanosten i crème fraichen. Låt stå och dra.
    2. Spett: Varva tomater, mozzarella och basilikablad på blötlagda träspett.
    3. Pensla sparrisen försiktigt med olivolja och grilla dem mjuka runtom. Halvera citronerna och lägg dem med snittytan nedåt och grilla tills ytan börjar karamelliseras. Grilla tomatspetten tills tomaterna börjar få färg.
    4. Pensla köttet försiktigt med olivolja, salta och peppra. Grilla på het grill ca 1 minut per sida.
    5. Servera köttet direkt med grillad citron, sparris, tomatspett och parmesankräm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben