Att grilla kalvkött är ovanligt och festligt och marineringen är definitivt annorlunda, gjord på limesaft och honung. Därtill serverar du gratinerat vitlöksbröd - fräscht, knaprigt och mycket gott.
Ingredienser
4 skivor kalvinnanlår, ca 500 g
2 msk matolja
2 msk pressad limesaft
2 tsk honung
4-8 små zucchini, ca 750 g
3/4 tsk salt
Svartpeppar
Vitlöksbröd
250 g baguette
100-150 g smör eller margarin
75-100 g mager kesella
3-4 vitlöksklyftor
2 msk finhackad persilja
Instruktioner
- Lägg köttet på ett fat. Rör samman olja, limesaft och honung och häll det över köttskivorna. Vänd dem och låt dem marineras i rumstemperatur 1½-2 timmar. Dela zucchinin i halvor på längden.
- Skär baguetten i 12-16 tjocka skivor, nästan ända ner i botten. Rör samman matfett och kesella, pressa ner vitlöksklyftorna, tillsätt persilja och rör om väl. Fördela blandningen mellan brödskivorna och lägg brödet på ett ugnssäkert fat. Grädda brödet i 200 grader, ca 8 minuter, så att det blir knaprigt och fyllningen smälter.
- Grilla köttskivorna och zucchinin på grillgaller 4-5 minuter. Pensla med marineringsoljan under tiden. Salta och peppra köttet. Servera kalvschnitzeln med zucchinin och det varma vitlöksbrödet. En enkel tomatsallad är också gott till.
Liknande recept
Kommentarer (0)