Grillad kalvschnitzel

Serverar: 4 portioner

Att grilla kalvkött är ovanligt och festligt och marineringen är definitivt annorlunda, gjord på limesaft och honung. Därtill serverar du gratinerat vitlöksbröd - fräscht, knaprigt och mycket gott.

Ingredienser

  • 4 skivor kalvinnanlår, ca 500 g
  • 2 msk matolja
  • 2 msk pressad limesaft
  • 2 tsk honung
  • 4-8 små zucchini, ca 750 g
  • 3/4 tsk salt
  • Svartpeppar
  • Vitlöksbröd
  • 250 g baguette
  • 100-150 g smör eller margarin
  • 75-100 g mager kesella
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Lägg köttet på ett fat. Rör samman olja, limesaft och honung och häll det över köttskivorna. Vänd dem och låt dem marineras i rumstemperatur 1½-2 timmar. Dela zucchinin i halvor på längden.
    2. Skär baguetten i 12-16 tjocka skivor, nästan ända ner i botten. Rör samman matfett och kesella, pressa ner vitlöksklyftorna, tillsätt persilja och rör om väl. Fördela blandningen mellan brödskivorna och lägg brödet på ett ugnssäkert fat. Grädda brödet i 200 grader, ca 8 minuter, så att det blir knaprigt och fyllningen smälter.
    3. Grilla köttskivorna och zucchinin på grillgaller 4-5 minuter. Pensla med marineringsoljan under tiden. Salta och peppra köttet. Servera kalvschnitzeln med zucchinin och det varma vitlöksbrödet. En enkel tomatsallad är också gott till.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben