Kalvschnitzel med kantareller

Serverar: 4 portioner

Schnitzel med svampsås är en omtyckt klassisk rätt. Den smakar extra gott när den lagas på kalvkött och skogens gula guld, färska kantareller.

Ingredienser

  • 350 g kantareller
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ kruka timjan
  • ½ knippe slät persilja
  • 4 kalvschnitzlar à 150 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk olja
  • 4 msk matlagningsgrädde
  • 2½ dl torrt vitt vin
  • 2½ dl köttbuljong
  • Instruktioner

    1. Ansa och borsta av svampen och skär av den nedre delen av foten. Halvera svampen eller skär den i fjärdedelar beroende på storlek. Skala och tärna lök och vitlök.
    2. Ta av timjan- och persiljebladen från kvistarna och hacka örterna fint.
    3. Torka av kalvschnitzlarna och banka ut dem lätt. Krydda med salt och peppar på båda sidor. Strö totalt ca 1 msk mjöl på båda sidor av schnitzlarna.
    4. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök tills löken mjuknar. Lägg sedan i svampen och krydda med timjan, salt och peppar. Lägg på locket och låt fräsa 5 minuter.
    5. Blanda resten av mjölet med grädde och vin. Häll blandningen samt buljongen över svampen och låt sjuda 6 minuter utan lock. Rör om då och då.
    6. Hetta upp resten av oljan i en stor teflonstekpanna och stek schnitzlarna 3 minuter på varje sida. Tillsätt persiljan till svampsåsen och servera köttet med såsen. Servera med strimlad, råstekt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben