Schnitzel fylld med rökt lax, spenat och schalottenlök, med en sås av grädde, vin, dijonsenap och gräslök.
Ingredienser
4 skivor kalvinnanlår
4 skivor rökt lax
150 g bladspenat
2 schalottenlökar
Salt
Peppar
Vetemjöl
1/2 dl vitt vin
2 tsk dijonsenap
3 dl grädde
1/2 dl klippt gräslök
Instruktioner
- Hacka spenat och lök, bryn det i stekpanna, låt svalna.
- Banka ut schnitzlarna, lägg en laxskiva och spenathacket på ena halvan, vik över, salta, peppra och vänd i vetemjöl.
- Bryn i stekpanna med smör 3-4 min på varje sida. Ta upp och håll varma. Fräs ur pannan med vin, senap och grädde. Lägg i schnitzlarna och låt dom puttra med några minuter. Strö över klippt gräslök.
- Serveras med klyftpotatis och en god grönsallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)