Laxfylld kalvschnitzel

Serverar: 4 portioner

Schnitzel fylld med rökt lax, spenat och schalottenlök, med en sås av grädde, vin, dijonsenap och gräslök.

Ingredienser

  • 4 skivor kalvinnanlår
  • 4 skivor rökt lax
  • 150 g bladspenat
  • 2 schalottenlökar
  • Salt
  • Peppar
  • Vetemjöl
  • 1/2 dl vitt vin
  • 2 tsk dijonsenap
  • 3 dl grädde
  • 1/2 dl klippt gräslök
  • Instruktioner

    1. Hacka spenat och lök, bryn det i stekpanna, låt svalna.
    2. Banka ut schnitzlarna, lägg en laxskiva och spenathacket på ena halvan, vik över, salta, peppra och vänd i vetemjöl.
    3. Bryn i stekpanna med smör 3-4 min på varje sida. Ta upp och håll varma. Fräs ur pannan med vin, senap och grädde. Lägg i schnitzlarna och låt dom puttra med några minuter. Strö över klippt gräslök.
    4. Serveras med klyftpotatis och en god grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben