Laxfyllda spättarullader

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Det godaste jag vet!

Ingredienser

  • 600 g spättafilér
  • 5 skivor kallrökt lax (ca 150 g)
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl mellangrädde
  • 1,5 msk hummerfond
  • 1-2 tsk lime el citron
  • 1 msk potatismjöl
  • 0,5 dl hackad dill
  • 1/2 liten burk stenbitsrom
  • Salt
  • Peppar
  • Ev räkor för garnering
  • Instruktioner

    1. Tina filéerna och dela på laxbitarna så de är lika många delar som spätta filéer. Fördela laxen på spättafiléerna, rulla ihop och lägg i en ungssäker form. Blanda vin med grädde, hummerfond, lime/citronsaft, potatismjöl, dill och stenbitsrom. Häll över fiskrullarna.
    2. 225 grader C ca 20-25 min (beroende på hur tätt du packat rullarna). Garnera ev med räkor och resterande delen av stenbitsrommen innan servering.
    3. Serveras fördelaktigt med pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pingu 4 oktober 2008

    Himmelskt gott! Tack för ett fantastiskt recept:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben