Laxfyllda spättarullar

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Även detta ett recept från min svägerska. Enkelt och snabbt och mycket gott. Både till vardags men även en utmärkt festrätt.

Ingredienser

  • 10-12 spättafiléer (600 gr)
  • 5-6 tunna skivor rökt lax (150 gr)
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Till såsen
  • 2 dl vitt vin (matlagningsvin)
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 tsk potatismjöl
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 dl hackad gräslök
  • ev 2 hackade vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. 225° 15 – 20 minuter
    2. Lägg en halv laxskiva på varje file och rulla ihop. Lägg ner rullarna i en ugnsfast form. Salta och peppra lätt.
    3. Blanda vin, grädde, potatismjöl, ost, senap, gräslök och ev vitlök. Låt koka ihop. Häll detta över fisken
    4. Gratinera i mitten av ugnen.
    5. Serveras med gröna ärtskidor och pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    fysis 28 juli 2009

    Denna rätten har jag gjort massor av gånger! Går alltid hem. Såsen däremot blandar jag ihop kall o häller över. Stenbitsrom, majonnäs, creme fraiche, citronpeppar, matlagningsgrädde mm. Supergott!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben