Spättarullar på grönsaksbädd

Serverar: 4 portioner

Till denna goda fiskgryta kan du använda spätta, torsk, kolja eller sej

Ingredienser

  • 600 g rödspättafiléer
  • Salt
  • Peppar
  • 1/2 tsk stött fänkålsfrö
  • 1/2 bunt dill
  • 2 purjolökar
  • 3 morötter
  • 2 msk smör
  • 2 dl fiskbuljong
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • Garnering
  • Stenbitsrom
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Koka gärna fisken i en låg panna, t ex traktörpanna.
    2. Tina fisken. Lägg ut den på ett smörpapper och krydda med salt, peppar och fänkål. Lägg en liten kvist dill i på varje.
    3. Rulla samman filéerna och lägg dem med köttsidan utåt.
    4. Ansa och strimla purjolöken. Skala och skiva morötterna tunt. Fräs grönsakerna i lite smör ca 5 minuter.
    5. Lägg fiskrullarna ovanpå grönsakerna och häll buljong och citronsaft över. Klicka ner smöret och låt allt sjuda på svag värme under lock ca 6-7 minuter.
    6. Garnera fiskrullarna med lite stenbitsrom och dillvippor.
    7. Kokt ris eller kokt potatis är gott till.
    8. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lycka11 6 maj 2012

    Gjorde denna rätt med färsk gös. Den blev underbart god.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben