Spättarullader med rökt lax

Serverar: 4 portioner

Det här är en verklig fest för fiskälskare - du virar in tunna laxskivor i milda spättafiléer och låter rulladerna försiktigt koka i vitt vin i ugnen.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 100 g färska champinjoner
  • En halv citron
  • 8 rödspättafiléer
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk hackad dill
  • 4 tunna skivor färskrökt lax
  • 1,5 msk smör eller margarin
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1,5 msk maizenamjöl
  • 2 msk crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Rensa och hacka champinjonerna. Pressa lite citron över spättafiléerna, salta och peppra och strö 1 msk av dillen över filéerna.
    2. Dela laxskivorna, lägg en halv laxskiva på varje filé och rulla ihop. Fräs lök och champinjoner i matfett ca 5 minuter och fördela blandningen på ett ugnssäkert fat.
    3. Placera fiskrulladerna på fatet, häll över vin och täck med aluminiumfolie. Koka sedan i ugnen i 200 grader, ca 20 minuter.
    4. Häll av spadet i en kastrull, rör ut maizenamjölet i lite vatten och red av spadet. Låt såsen koka på svag värme under omrörning. Tillsätt crème fraiche, koka upp och häll såsen över fisken. Garnera med resten av dillen.
    5. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Okänd 2 mars 2009

    jag gjorde denna rätten i helgen och den blev mycket uppskattad. Kommer att göra den flera gånger hälsningar trattisen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben