Parmesanpanerad kalvschnitzel med smak av dijon och timjan
Serverar: 4 portioner
Tid: 1 timme
En god och smakrik variant på schnitzel.
Ingredienser
600 g kalvschnitzel (innanlår)
2 dl vetemjöl
1 krm peppar
1 krm salt
4 ägg
3 msk hackad, färsk timjan
3 msk dijonsenap
150 g parmesanost
1 dl ströbröd
50 g smör
Citron
Instruktioner
Tag ut köttet i god tid så det är rumstempererad när tillagningen skall börja. Förbered skålar för paneringen.
Blanda vetemjöl, salt och peppar i en skål. Knäck de 4 äggen i en skål, blanda ner hackad timjan och dijonsenapen i äggen. Riv parmesanosten fint och blanda den med ströbrödet i en skål.
Banka ut filéerna vid behov. Lägg då plastfolie runt omkring filén och banka ut den. Lagom tjocklek är 1 cm.
Panera köttet och stek på svag värme i smöret. Var noga med att inte ha för hög temperatur, osten kan lätt bränna vid.
Låt filéerna rinna av på hushållspapper. Dekorera med en citronskiva.
Servera gärna med en god sås och någon form av ugnsbakad potatis.