Italiensk kycklingfilé med marsalasås

Serverar: 4 portioner

Lika lättgjord som god.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk osötad senap
  • 4-8 skivor salami
  • Salt
  • Peppar
  • Marsalasås
  • 1½ dl marsalavin
  • 2 dl kalvfond
  • 1 msk soja
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk färsk hackad salvia
  • 50 g smör
  • Instruktioner

    1. Skär upp kycklingfiléerna men inte tvärs igenom. Banka ut dem. Bred senap över och täck med salamin. Rulla samman och fäst med köttnålar eller tandpetare.
    2. Krydda försiktigt med salt och peppar. Tänk på att salamin kan vara salt. Bryn rullarna gyllene i lite matfett. Lägg dem i en eldfast form och ställ in dem i ugnen att eftersteka ca 18-20 minuter i 200 grader eller tills de är genomstekta.
    3. Skala och tärna schalottenlök och viklök under tiden. Fräs dem på svag värme ca 6-8 minuter. Tillsätt vin, kalvfond, soja och hackad salvia. Låt såsen koka samman lite.
    4. Tillsätt smöret i klickar och låt det smälta så får du en blank fin sås. Smaka av. Vill du ha tjockare sås reder du av den med maizenaredning.
    5. Servera med nykokt pasta.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben