Méli mélo av brun och vit choklad

Serverar: 4 portioner

Det här receptet hittade jag i en bortglömd bok som heter "Tour de France" av Siv och Key L Nilson. Det finns många böcker av detta par som reser omkring både här och där, och många recept låter mycket läckra.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 100 g socker
  • 10 cl Grand Marnier
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 250 g ljus blockchoklad
  • 50 g syltade apelsinskal
  • 4 kulor vaniljglass
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 100 g vit blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175-200°.
    2. Vispa ihop äggulor, socker och Grand Marnier i en liten kastrull, ej aluminium. Vispa blandningen över hett men ej kokande vattenbad tills såsen är tjock och pösig. Ta den av värmen.
    3. Vispa upp grädden och tillsätt den i små portioner under fortsatt vispning. Smält den ljusa blockchokladen i en torr kastrull på lägsta värmen. Låt den svalna något.
    4. Vispa vitorna till hårt skum med 1 msk socker. Vänd försiktigt ned såsen, den smälta chokladen och de hackade apelsinskalen. Fördela blandningen i djupa desserttallrikar som tål ugnen. Sätt in dem några minuter.
    5. Ta ut tallrikarna och lägg snabbt på en kula vaniljglass. Garnera med flisad mörk och vit blockchoklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben