Mettes fullkornsfläta

Serverar: 1 portioner

Fin färg och ett mycket gott bröd.

Ingredienser

  • 500 g färska rödbetor
  • 50 g jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk oregano
  • 14-16 dl vetemjöl special fullkorn
  • Instruktioner

    Finriv de skalade rödbetorna, det blir ca 5 dl. Smula jästen och tillsätt vattnet, rör tills jästen är löst. Blanda rödbetor, salt, olja, oregano och det mesta av mjölet. Arbeta i maskin i ca 12 minuter. Jäs under duk i 2 timmar. Tag upp och knåda degen. Dela den i 3 delar och forma till släta längder som flätas ihop. Jäs under duk i 25 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen i 45-50 min, 200 grader. Låt brödet kallna på galler utan duk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben