Mexikansk pastasås

Serverar: 4 portioner

God pastasås med lite sting. Det är gott med majs i såsen. Pröva! Dessutom behövs det inte så mycket färs i det här receptet.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300 g köttfärs
  • 2 msk smör
  • 1 röd paprika
  • 1 brk krossade tomater
  • 3 msk chilisås
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 brk majskorn
  • Instruktioner

    Hacka löken och skiva vitlöken tunt. Stek all lök och färs i smör. Lägg över i en gryta. Skär paprikan i små bitar. Lägg i paprika, krossade tomater, chilisås och grädde i grytan. Krydda med chilipulver, peppar och salt. Koka upp och låt småkoka i 10 minuter. Blanda i majsen. Smaka av och krydda mer om du vill.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4
    13
    5
    10 min
    2

    Kommentarer (2)

    Gillsan 1 augusti 2008

    Kanongod ger dig 5 i betyg för den

    gersgarden 27 september 2008

    Tack för att jag fick smaka! Supergott med grädde i köttfärssåsen :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben