Min berömda créme fraiche-sås

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 10 minuter

Lite skrytsamt kanske att skriva ordet berömd, men faktum är att alla som jag har bjudit den på vill ha receptet! Den passar till allt, vi har den t ex till tacos, hemmagjord pizza, kött, kyckling, som salladsdressing m m.

Ingredienser

  • 1 burk Creme Fraich (helst den feta varianten)
  • Majonnäs efter smak (ibland vill man ha syrligare och ibland mindre syrligt, men ca 2-3 msk brukar vara lagom)
  • Italiensk salladskrydda (även det efter smak, jag brukar ha rätt mycket...)
  • 1-2 msk Ketchup (mer om man vill ha en sötare sås)
  • salt, grovmalen svartpeppar
  • ev. 1/2 riven gul lök, eller tunna skivor av salladslök
  • ev. tärnad röd paprika
  • Instruktioner

    Blanda ihop alla ingredienser, inte för häftigt då blir såsen för lös, smaka av och låt den gärna stå någon timme i kylskåpet och gotta sig. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben