Min berömda créme fraiche-sås
Lite skrytsamt kanske att skriva ordet berömd, men faktum är att alla som jag har bjudit den på vill ha receptet!
Den passar till allt, vi har den t ex till tacos, hemmagjord pizza, kött, kyckling, som salladsdressing m m.
Ingredienser
1 burk Creme Fraich (helst den feta varianten)
Majonnäs efter smak (ibland vill man ha syrligare och ibland mindre syrligt, men ca 2-3 msk brukar vara lagom)
Italiensk salladskrydda (även det efter smak, jag brukar ha rätt mycket...)
1-2 msk Ketchup (mer om man vill ha en sötare sås)
salt, grovmalen svartpeppar
ev. 1/2 riven gul lök, eller tunna skivor av salladslök
ev. tärnad röd paprika
Instruktioner
Blanda ihop alla ingredienser, inte för häftigt då blir såsen för lös, smaka av och låt den gärna stå någon timme i kylskåpet och gotta sig. Servera!
Liknande recept
Kommentarer (0)