Min enkla festfiskgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Läcker, 10-poängare, enl. min svägerska

Ingredienser

  • 1-3 lösfrysta stora torskfiler
  • 1 hackad vitlöksklyfta (eller två)
  • 1 bit purjolök (eller annan lök) i tunna skivor
  • 1 fänkål i tunna skivor
  • 1 morot i tunna stavar
  • Några svarta oliver, hela
  • Saffran
  • En skvätt vitt vin
  • 2 dl grädde (fetthalt enligt önskan) och lite vatten
  • ½ smulad fiskbuljongtärning
  • Klippt dill
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Bryn lök och övriga grönsaker i lite olivolja och smör med saffran. Puttra en stund och hälll sedan i allt utom fisken. Puttra en stund. Fisken i bitar läggs i mot slutet, får puttra med bara några minuter.
    2. Till denna gryta serverar jag potatis och goda gröna bönor + sallad och olika färger av tomater. Sagolikt vackert alltihop..

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben